Förberedelser för att ringa heta-linjen


Trots att det bara är att ringa ett nummer och följa instruktionerna så kan det känns nervöst första gången då man inte vet vad som ska hända.

Vare sig du är nervös för att du inte vet hur man gör, eller bara är nervös för att prata med någon i telefonen så kommer det vara mycket enklare än vad du tror. När du ringt upp numret får du alla instruktioner så inget kan gå fel. Du kommer inte slängas in i ett samtal utan att du vet om det innan heller.

Gå in på hemsidan som Myshörnan och läs på lite där hur man gör. Det finns massor av bra information och tips. Skriv upp numret och ha det redo när du känner för att ringa.

förberedningFörbered en presentation! Presentationen görs när du ringer upp numret och den kommer att spelas upp till andra som vill prata. De får lyssna på din presentation och avgöra om de vill prata med dig. Du kan också lyssna på andras presentationer och välja om du vill prata med dem. Din presentation bör vara kort och intressant för att fånga rätt personer. Om du inte vet vad du ska säga i din presentation så fundera ut vad du vill få ut av samtalet, vill du bara småprata med en eventuell ny vän eller vill du småflörta lite eller kanske något ännu mer intimt? Obs! Du behöver inte lämna ut några uppgifter.

Känner du dig lite lustig och osäker så har jag ett tips till dig. Klä upp dig och fixa till dig så du känner dig mer självsäker. För många fungerar det med mysbyxor men kanske för dig så fungerar det med dina sexigaste underkläder och att vara nyduschad. Det spelar inte någon roll om den andra personen ändå inte ser dig, det handlar om hur du uttrycker dig i telefonen och det är rent psykiskt. Hur du ser ut kan alltså hjälpa.

Tänk på att le i telefonen, känslor hörs igenom luren! Samma sak här, det spelar ingen roll om den andra personen inte ser dig, men här så är det verkligen så att om man ler i telefonen så kan den andra personen höra det i hur du pratar. Så gör alla gester du vill och le och var glad, det kommer “höras” igenom!