Hur du behåller din ”kontakt”


Visa att du lyssnar. Om han eller hon ger dig ett tips eller en rekommendation, typ om en film, ett musikalbum, lyssna på det! Om det är någonting som verkar helt okej förstås, gör det. Det visar att du uppskattar vad han eller hon säger och de blir glada då.  Dessutom ger det er någonting att prata om också. Var förstås inte den som gör allting han eller hon säger, då blir du lite klängig 😉 Om han eller hon rekommenderar en film, vänta en vecka eller två och säg sen: ”Hej! Kollade förresten på den där filmen du rekommenderade häromdagen, den var asbra!” t.ex.

Visa ett intresse för han eller hennes liv. Men var inte för nosig och fråga om varenda detalj, det kan vara irriterande.  Fråga om veckan, vad som han eller hon har gjort eller planerar att göra t.ex, försök att hitta en balans med vad du frågar, era gemensamma intressen och visa att du bryr dig om han eller henne annat än på ett sexuellt vis. En annan sak du kan göra är att fråga vad han eller hon tycker om en specifik grej, t.ex. om en debatt på nyheterna, det visar att du bryr dig om han eller hennes åsikt. Förstås var försiktig så ni inte bråkar, men om ni bråkar om något politiskt kanske ni inte är helt rätt för varandra!

Var inte för ”cool”. Du kanske tar dessa tips och det imponerar den andra personen ett tag, men sen kanske han eller hon inser att det inte kommer någon var och du bara kör samma spel hela tiden. Ta ett till steg, fråga om ni ska göra något.

Om ni chattar, var inte för entusiastisk och använd inte för mycket smileys, att chatta kan vara farligt, se till att du kan det där. Hellre inga smileys än att du är osäker på hur du chattar, då kan du ses som en mystisk person och personen kanske ser mer fram emot att prata med dig på telefon. Och om ni chattar (även sms), avsluta det när det fortfarande är intressant, för då kommer han eller hon tycka det är tråkigt att du drar och vilja att du kommer tillbaka. Säg att du måste dra, till en kompis kanske. Då kanske han eller hon undrar var du ska och ja, garanterar att det fungerar i alla fall på tjejer!

Ta upp intressanta diskussionsämnen. Berätta inte om hela din dag, det kan vara så att det är jättetråkigt så länge du inte är en superhjälte eller någonting sånt där, för annars så är chansen jättestor att din dag varit urtråkig. Berätta kanske om något på nyheterna och säg “hörde du om det här…?”, och prata om det, men var försiktig så du inte tar något politiskt som kanske drar upp en argumentation mellan er två. Annars så kan du berätta om någonting från din dag som varit intressant, typ om du såg en kändis på stan t.ex..

Var fascinerande och hitta ett gemensamt intresse mellan er två. Det kan vara det som får er att fungera ihop, något som ni brinner för tillsammans. T.ex. musik kan vara någonting, ni kan gå på konserter ihop. Eller kanske gillar ni båda litteratur och du kan rekommendera en bok som leder till intressanta diskussionsämnen, samma sak gäller för film. Då kan du fråga “Vill du fika någon gång och diskutera filmen?”. Annars som t.ex. att vandra i naturen kan vara någonting som är väldigt speciellt, alla gillar ju inte det liksom, så då kan ni vandra tillsammans.

Visa att du har ett liv utanför ditt intresse av han eller hon.  Visa att du har vänner och att du hittar på saker så att han eller hon kan känna sig villig att gå med i ditt liv.

Ge han eller hon komplimanger någon gång, inte för mycket, du kan också göra det lite indirekt och blygsamt, t.ex. om han eller hon kommer på någonting så kan du säga “inte visste jag att du var så smart”, kan vara ganska gullig och charmerande. Eller om han eller hon nyss sprang en mil och klarade ett nytt rekord, säg “Jag önskar jag också kunde göra det, det är jätteimponerande”.

Antar att du använder dig av facebook eller MSN eller någon social media där du har denna person som kontakt. Om denne person kommer online, skriv inte direkt. Ditt hjärta kanske slår snabbare så fort du tänker på han eller hon, men ta det cool. Gör det inte som att du suttit och väntat på att han eller hon loggar in. Detta gäller också om personen skriver till dig eller ringer, du behöver inte svara direkt.  Du behöver inte spela något spel men det skadar inte att ibland vänta lite extra. VIKTIGT! Vänta inte för länge eller gör inte så varenda gång, för då kanske han eller hon inte tror att du är intresserad längre.

När du öppnar upp för en konversation, försök inte för mycket. Gör det enkelt, typ som “Hur mår du?” eller berätta om något intressant som hände idag. Skriv inte för långt. Men gör det inte för enkelt heller, ett vanligt “Hej”, vad ska man svara på det? “Hej”, tillbaks eller? Skriv något man kan svara på. “Vad har du gjort idag?” kan också vara en bra öppning.

Var inte alltid den som säger hej först eller ringer. Det är viktigt att det blir en sorts balans i förhållandet. Viktigt är dock om personen är blyg så kanske inte han eller hon vågar öppna upp för en konversation förrns du har gjort det många gånger, så då får du ta de första stegen de många första gångerna, men se till att han eller hon är intresserad bara. Han eller hon kanske inte är intresserad alls, så om det har gått några gånger kanske du borde fråga någonting som kan avslöja vad denna blyga personen egentligen vill.

Var lite busig, var inte tråkig. Var inte för allvarlig. T.ex. om han eller hon har en gitarr kan du fråga någonting som “Så hur mycket tid har du spenderat på din flickvän idag?”, (flickvännen=gitarren om du inte förstod). Eller kanske om ni håller på två olika fotbollslag så kan du reta han eller hon att laget kommer förlora idag osv. Ta det inte för långt dock, ibland så kan man bli arg eller irriterad!

Förstå hans eller hennes skämt, om hen skämtar med dig visa att du kan vara lika rolig, eller smart.  Sarkasm kan också vara roligt ibland, t.ex. om du satt i en lång bilkö kan du säga “Ja miin dag har varit toppen satt i en lång härlig bilkö och njöt av solen som stek i mina ögon”.

tips