Alla hjärtans dag filmkväll


För vissa är den perfekta daten att sitta hemma och kolla på film. Även om det inte är alla hjärtans dag så kan man göra en filmkväll riktigt romantisk!

Det är tanken som räknas

Lite tips för dig som har en alla hjärtans dag date och planerar en filmkväll. Ta möjligheten och gör något mer än att bara kolla på film. Planera att laga mat för henne (eller honom). Om du inte kan laga mat, så köp något färddiggjort. Annars så är det väldigt romantiskt att laga mat till någon annan, oavsett hur bra det går så är det TANKEN SOM RÄKNAS! Kan dock rekommendera att du har en back-up plan om din date inte verkar gilla din matlagning. Ta det inte så hårt om hon inte gör det, utan var lite humoristisk med det och skoja att du försökte i alla fall. Men en hungrig tjej är inte en glad tjej, så ha i förberedelse något färdiglagat vid sidan om.

Matlagning/snacks

En hungrig tjej är ingen glad tjej som sagt. Och det du vill göra på Alla hjärtans dag är att göra tjejen glad! Nu innan du bjuder en tjej på någonting så se till att ha gjort lite forskning innan. Kanske är hon vegetarian eller har några allergier. Så att servera en köttbit bara sådär kan verkligen vara en risk! När du har gjort lite forskning så bör all mat fungera. Bara det ser ut som du ansträngt dig lite. En sak jag tänker kan vara romantiskt men väldigt enkelt om du inte är så duktig på matlagning: Köttbullar och spagetti med någon god tomatsås! Eller lasagne kanske.

Och choklad till efterrätt. Tjejer älskar choklad!

Filmvalet

Se till att du har förberett några alternativ innan tjejen/killen kommer. Om du inte har några alternativ riskerar ni att sitta och vara irriterade för att ni inte vet vilken film ni ska kolla på. En tjej kommer vilja att du har planerat. Så se till att du har några alternativ som hon kan välja på. Om hon inte gillar någon av dem, så fråga hon vad hon vill se istället. Kanske hon inte gillar romantiska filmer, men hon kommer tycka det är gulligt att du valde dessa filmer för hennes skull. Nedan kommer lite alternativ.

Beauty and the beast (2017)

Här kommer jag med årets Alla Hjärtans Dag filmtips. Jag måste säga att jag avskyr filmer eller tv-serier där det är en enda musikal. Det var faktiskt mitt första intryck av den här filmen, och ville direkt stänga av den. Jag tycker inte om Glee t.ex. om du vet vad det är. Tycker det är fånigt när det sjungs hela tiden.Dessutom tänkte jag att en film med Emma Watson kanske blir som att kolla på Harry Potter. Så ännu fånigare med andra ord.

Men bara för att få dig att ge filmen en chans, så blir filmen faktiskt riktigt bra och det blir mer ”action”  än sång senare. Emma Watson är riktigt charmig i filmen också, perfekt för rollen! Tycker att filmen håller en hög kvalité. Sure, den är cheesy, och karaktärerna är inte realistiska för att de har gjort det utifrån en gammal disney klassiker. Jag var aldrig ett Disney fan, men denna film tog mig tillbaka till när jag var liten och började nästan gråta för att den var så vacker. Se den tillsammans med din date kanske.

Relaterad bild

Back up: 500 Days Of Summer (2009)

Annorlunda kärleksfilm, som handlar mer om hur det är för blyga killar.

Back up: There’s Something About Mary (1998)

Klassiker feelgood film. Riktigt rolig. Pinsam. Bra att kolla på ensam och med din kära 🙂

Det viktigaste när du bjuder hem en tjej på alla hjärtans dag är att välkomna tjejen med något romantiskt. Kanske har du köpt en ros och lite choklad till henne, och efter det så myser ni ner er i soffan. Det är ett komplett alternativ.

Om du inte känner personen du bjuder hem så är det bättre att chansa på att vara romantisk än att helt ignorera faktum att det är alla hjärtans dag. I princip alla tjejer älskar alla hjärtans dag, så se till att inte göra henne besviken.